Kennel ditt nya jobb?

puppies

Har du hund och tycker att det är fantastiskt roligt med hundar så kanske kennel är något som du skulle hålla på med. Det kan låta fantastiskt att få jobba med något som är ens hobby, men att bedriva kennel är mer än en hobby. Det kanske inte bara räcker med att man tycker det är roligt med hundar, det är en livsstil att jobba med kennel. Här kommer lite tips och råd i alla fall om du funderar att starta kennel.

För att bedriva verksamhet med hundar så måste man ansöka om tillstånd från Jordbruksverket och att registrera sig som medlem hos Svenska Kennelklubben där man får mycket råd och stöd som uppfödare, registrera man sitt kennelnamn hos SKK så blir det som en kvalitetsstämpel för sin uppfödning. För att bedriva en kennel så ska du ha ett brinnande intresse för hundar och då speciellt den ras du tänker föda upp, du ska framförallt tycka om att jobba, helst dygnet runt. För när valpkullen kommit så är det 24/7 som gäller, det går inte att stänga butiken klocka 18.00 och gå hem för dagen utan det är ett dygnet runt jobb.

Det är mycket som ska fixas med och framförallt att sköta om alla hundar och den tik som fött fram valparna, det kan finnas risk att annat hamnar på sidan av under en period då fokus ligger just på valparna. För att få tid över så går det att anlita kontorsstädning som avlastar en hel del jobb att hålla efter just på kontorsdelen. På så sätt så frigör du den tiden att lägga på din verksamhet istället. Det finns säker fler medlemmar i familjen som kanske vill hjälpa till med valpar och annat så se till att dela upp jobbet både med hundar och i hemmet..