Försäkringar

sh_dog_vet_sickness_

Som hunduppfödare försäkrar man sin valpkull så man kan känna sig trygg och inte behöver oroa sig då det ger ett bra skydd både som livförsäkring för valpen men också om den sålda valpen visar sig ha någon form av dolda fel och behöver veterinärvård. Detta ger också en trygghet till framtida köpare. 

Som valpköpare vill du också att din hund ska ha bästa möjliga försäkring ifall olyckan skulle vara framme. Uppfödarens dolda fel försäkring i kombination med en egen försäkring är ett bra skydd men det är viktigt i det fallet att du får ett besiktningsintyg med din valp när hämtar den och att detta intyg inte får vara äldre än sju dagar om det ska gälla i dolda fel försäkringen.

En bra försäkring täcker kostnaderna för många sjukdomar och olyckor och det är viktigt att teckna en egen försäkring från den dag du tar hem din valp. För att få absolut bästa skydd så ska den vara försäkrad innan den hunnit fylla fyra månader och inte ha något avbrott i försäkringen. Valpar är pigga, glada och väldigt nyfikna och de händer att de skadar sig när de leker och upptäcker nya saker så ju tidigare desto bättre.

Kontakta olika försäkringsbolag och jämför deras villkor och premier redan innan köpet så att du är förberedd och vet vad du får. Kom ihåg att billigaste försäkringen är inte alltid den bästa och de olika bolagen kan ha olika omfattning på sina försäkringar även om de flesta erbjuder både livförsäkring och en veterinärvårdsförsäkring. Det kan vara bra att ha en försäkring som även innehåller rehabilitering, behandling med mediciner eller annan specialvård om olyckan är framme.