Att hindra hundar från att rymma från gården på naturligt sätt

Att välja att driva en kennel kan vara ett av de bästa besluten du kan göra. Det kan vara otroligt belönande att vara omgiven av så många hundar även om det även kan vara frustrerande tidvis. Men de allra flesta kennelägare håller nog med om att det var ett väldigt bra beslut att starta en kennel. Någonting som är viktigt att tänka på är dock vart hundarna kan spendera tid utomhus utan att vara bundna.

Låt hundarna spendera tid utomhus

Hundar bör spendera tid utomhus av ett antal olika anledningar. Men det kan vara svårt att hitta rätt lösning när det gäller valet av hur man ska hindra hundarna från att rymma. Om man helt enkelt släpper ut dem i trädgården så kan det vara lätt hänt att en eller flera hundar tar sig en runda själva. Även om de vanligtvis inte hinner särskilt långt så kan det vara otroligt stressigt för dig som kennelägare, och risken finns även att hunden som rymt råkar ut för en olycka.

Att hålla hundarna inne på gården på naturligt sätt

Ett bra alternativ för att hindra att hundarna ska rymma när de är ute kan vara att plantera en häck för att hålla hundarna inne på gården. Dels så ser det bättre ut än ett stängsel och ett staket och det är även mer naturligt än andra metoder. Du kan även köpa färdiga häckar som har odlats på en plantskola som sedan transporteras till dig så att du inte behöver vänta någon längre tid på att de ska växa till sig.

Om du är sugen på att plantera en egen häck för att hindra hundarna från att rymma så kan du hitta ett antal tips på nätet. Det viktigaste är självklart att du väljer ett alternativ som möter dina och dina hundars behov men att välja ett naturligt alternativ är vanligtvis bra både för dig som kennelägare och för dina hundar.